Olympus Corp се е съгласила да продаде своето микроскопско звено на

...
Olympus Corp се е съгласила да продаде своето микроскопско звено на
Коментари Харесай

Olympus продава част от бизнеса си на инвестиционна компания за над 3 млрд. долара

Olympus Corp се е съгласила да продаде своето микроскопско звено на частната капиталова компания Bain Capital за 427,6 милиарда йени (3,1 милиарда долара). Това ще бъде най-голямата продажба на японската компания до момента, предава. 

Продажбата на звеното, което също създава промишлени ендоскопи и рентгенови анализатори, идва в миг, когато Olympus форсира преразглеждането на своето бизнес портфолио, тъй че да се концентрира само върху здравната технология. 

Звеното би трябвало да бъде трансферирано на Bain на 4 януари идната година, като договорката подлежи на антитръстови регулаторни утвърждения както в Япония, по този начин и в чужбина. 

В изказване Olympus разгласи, че прехвърлянето към Bain ще бъде от негов най-добър интерес, с цел да разреши на бизнеса да пораства с по-гъвкаво взимане на решения въз основа на потребностите на пазара. 

Bain има производителя на чипове с флаш памет Kioxia Holdings Corp и пристъпва към втори кръг на наддаване за Toshiba Corp. 

Olympus, който стартира преди повече от век като локален производител на микроскопи, отдели подразделението през април за евентуална продажба, макар че то беше печелившо. С активи от 165 милиарда йени към края на юни, звеното предвижда оперативна облага от 26,5 милиарда йени за настоящата финансова година. 

Ройтерс напомня, че Olympus предложения дейния вложител ValueAct Capital в своя ръб, купи няколко задгранични компании за здравно съоръжение и продаде бизнеса си с цифрови фотоапарати, който дълго време губеше пари. Акциите му са се утроили съвсем откогато стартира да се реорганизира при започване на 2019 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР